Urologie
Specialitatea care vă ajută să aveți o viață sănătoasă și plină de satisfacții – urologia este o specialitate medicală care vă ajută să aveți o viață sănătoasă și plină de satisfacții, prin îngrijirea aparatului urinar și a organelor genitale masculine. Urologia se ocupă de prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor care pot afecta funcționarea normală a rinichilor, vezicii urinare, ureterelor, uretrei, prostatei, testiculelor, penisului etc. Urologia include mai multe subdomenii, cum ar fi: urologia generală, urologia pediatrică, urologia feminină, urologia oncologică, urologia funcțională, andrologia etc. Avem o echipă de medici urologi cu o pregătire profesională de înalt nivel și o experiență recunoscută în domeniu. Vă oferim servicii medicale de calitate, bazate pe tehnologii avansate și minim invazive, care vă asigură o recuperare rapidă și confortabilă. La Clinica Jose Silva, vă puteți trata de afecțiuni precum: infecții urinare, litiaza renală, prostatita, incontinența urinară, disfuncții erectile etc.
Suntem dotați cu cel mai performant tratament cu laser al litiazei reno-ureterale (cunoscut și sub termenul de Ureteroscopia cu litotriția laser a calculului)
Ce afecțiuni putem trata?
-
Tumori:
Testiculare, prostatice (adenom, adenocarcinom), vezicale, renale, suprarenale, ureterale peniene.
-
Hidrocel
-
Varicocel
-
Strictura de uretră cu retenție de urină
-
Litiază:
Renală, ureterală, pielo-ureterală, vezicală
-
Diverticul vezical
-
Stenoza de joncțiune pielo-ureterală
-
Chist epididimar
-
Chist renal
Tehnici chirurgicale utilizate
-
Rezectia transuretrala bipolara a prostatei in mediu salin (TUR -P) Hidrocel
-
Rezectia transuretrala a tumorilor vezicale ( TUR-TV)
-
Uretrotomia interna optica
-
Ureteroscopie retrogradă
-
Nefrectomia radicală/parțială prin abord transperitoneal/lombar (tumori) Diverticul vezical
-
Prostatectomie radicală (cancer de prostată)
-
Ureteroscopia diagnostică și terapeutică
-
Ureterolitotripsie laser
Investim continuu în training-uri, specializări și în tehnologii noi și de calitate să fim mereu în pas cu tendințele mondiale în materie de urologie, dovedite științific că sunt neinvazive și nedureroase, o clinică ce a înțeles că cea mai bună recomandare o constituie însuși actul medical, de la plan de tratament până la supraveghere post tratament. Pacienții beneficiează de acest act medical fiind aproape de nevoile lor, astfel încât să dispună de toate informațiile necesare.
Ai nevoie de un consult?
Apelează Clinica
+(40) 356 112 555
+(40) 371 493 991
Întrebări frecvente
– ureteroscopia cu litotriție laser este metoda cu cele mai mari șanse de a elimina complet pietrele din rinichi dintr-o singură procedură. Conform Ghidului Asociației Americane de Urologie, ureteroscopia semirigidă sau flexibilă cu litotriție laser este metoda de elecție în cazul litiazei renale.
– nu necesită incizie, abordul se face pe cale naturală, ureteroscopia, semirigidă / flexibilă are cea mai mica rată de recădere.
Prostata este un organ musculo-glandular, așezat imediat sub vezica urinara, în loja prostatică, înconjurând ca un manson prima porțiune a uretrei. Prostata are forma unei castane, cu vârful în jos și baza spre vezica urinara. Fața dorsala a prostatei vine în raport cu rectul, fiind astfel posibilă palparea ei prin anus. La un bărbat de 20-25 de ani, prostata are o lungime de 4-4,5 centimetri, o lățime de 3-5 centimetri și o greutate de aproximativ 20 de grame, ea având un diametru de circa 38 de milimetri.
Afecțiuni ale prostatei
Prostata este un organ delicat și destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea bărbaților. Prostatita este o infecție a prostatei ce survine în special la bărbații tineri. Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscută și sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral. Cancerul de prostata, frecvent la bărbații de peste 50 de ani, ocupa un loc important în patologia urologica. El are o evoluție clinica lenta, insidioasa, fară manifestări imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit întâmplător, în cadrul unui examen clinic general.
Depistarea cancerului
Așa cum am arătat mai sus, cancerul de prostata are o evoluție clinica lenta si fără manifestări imediate și sesizabile. De aceea este foarte important, ca de la 50 de ani, bărbații sa meargă o data pe an la medic, pentru un tuseu rectal. Acesta poate fi făcut de orice medic, indiferent de specialitate. În afara de tuseul rectal, în cazul în care exista suspiciunea unui cancer, trebuie făcută și o biopsie, precum și analiza sângelui, care permite dozarea unei substanțe numita antigen specific al prostatei – Prostate Specific Antigen (PSA). În cazul în care în familie există antecedente, este bine ca acest examen sa fie făcut, începând de la 40 de ani.
Adenonocarcinomul de prosată este tumora maligna cea mai frecventa la bărbați, maladia plasându-se pe locul al treilea în ceea ce privește decesul. Grație depistării precoce și unui tratament adecvat, maladia poate fi eficient combătută astăzi. În caz de cancer avansat, tratamentul indicat este cel hormonal sau radio-hormonal (se combină tratamentul hormonal cu radioterapia). În cazul cancerului cu metastaze, tratamentul hormonal este asociat cu chimioterapia). În cazul în care tumora este localizata la nivel de prostata (stadiul T1 si T2), tratamentul de referința este cel chirurgical, asociat cu radioterapia. Tumorile T4 trebuie tratate inițial prin chimioterapie și hormonoterapie, iradierea fiind utila în controlul tumoral local sau al metastazelor la distanță. Ca paliativ, se pot utiliza diverse proceduri chirurgical.
Ultrasunete focalizate
Tratamentul de referința al cancerului de prostata propune, în prezent, două alternative: cea chrurgicală și radioterapia externă. Printre noile tehnici se numără însă tratametul cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU), foarte promițător în prezent. Proiectul de cercetare a fost inițiat in anul 1989 la Lyon, prin colaborarea cu Institutul National de Sănătate si Cercetare Medicala, Seviciul de urologie de la Spitalul „Edouard Herriot” și Societatea EDAB Tehnomed, iar aparatul Ablatherm a fost omologat pe plan european, în ianuarie 2000. În prezent, Food and Drog Administration (FDA) și-a dat acordul pentru realizarea unui studiu în mai multe centre din SUA, în vederea utilizării acestui tratament la pacienții cu eșec în radioterapia externă.