Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin.


Clinica Jose Silva este acum dotată cu cel mai performant tratament cu laser al litiazei reno-ureterale (cunoscut si sub termenul de Ureteroscopia cu litotriția laser a calculului)

Ce este litiaza renală?

Litiaza renală / ureterală reprezintă formarea calculilor (pietrelor) la nivelul rinichiului sau ureterului. Prevalența litiazei reno-ureterale este de aproximativ de 20% din populație.

Care sunt semnele litiazei renale?

Există mai multe posibilități de abordare a acestei patologii, începând cu supravegherea atenta, continuând cu tratament medicamentos, litotriția extracorporeală ESWL până la endoscopia ureterală cu laser (fără incizie ), minim invazivă.

Care sunt beneficiile tratamentului cu laser?

– ureteroscopia cu litotriție laser este metoda cu cele mai mari șanse de a elimina complet pietrele din rinichi dintr-o singură procedură. Conform Ghidului Asociației Americane de Urologie, ureteroscopia semirigidă sau flexibilă cu litotriție laser este metoda de elecție în cazul litiazei renale.
– nu necesită incizie, abordul se face pe cale naturală, ureteroscopia, semirigidă / flexibilă are cea mai mica rată de recădere.

Câteva Cuvinte

Investițiile în aparatură medicală modernă și performantă, lărgirea constantă a ariei de acoperire a serviciilor medicale, sunt destinate să satisfacă din toate punctele de vedere pacienții care apelează la serviciile medicale oferite de noi. Cooptarea unei echipe de medici competenți și recunoscuți, cât și prezența unui personal auxiliar bine pregătit sunt menite să consolideze serviciile de top oferite de echipa noastră.

Ce afecțiuni putem trata?


Tumori:

Testiculare, prostatice (adenom, adenocarcinom), vezicale, renale, suprarenale, ureterale peniene.


Hidrocel


Varicocel


Strictura de uretră cu retenție de urină


Litiază:

Renală, ureterală, pielo-ureterală, vezicală


Diverticul vezical


Stenoza de joncțiune pielo-ureterală


Chist epididimar


Chist renalJose Silva este o clinică medicală ce oferă servicii urologice și vă mulțumim că ați ales să vă informați despre gama noastră de servicii urologice. Suntem încântați să vă invităm în spațiul nostru ce l-am realizat cu gândul la dumneavoastră, pacientul caută un urolog bun si are nevoie de servicii urologice de calitate, iar pentru asta trebuie sa fie un medic urolog de încredere. Ne mândrim că știm să tratăm orice tip de afecțiune urologică  cu seriozitate și profesionalism.


Tehnici chirurgicale utilizate

Tehnici chirurgicale utilizate în tratamentul afecțiunilor mai sus enumerate (endoscopic și clasic/deschis)

Rezectia transuretrala bipolara a prostatei in mediu salin (TUR -P)


Rezectia transuretrala a tumorilor vezicale ( TUR-TV)


Uretrotomia interna optica


Uretrotomia interna optica


Ureteroscopie retrogradă


Nefrectomia radicala/partiala prin abord transperitoneal/lombar (tumori)


Orhiectomie (cancer de prostata, cancer testicular)


Prostatectomie radicala (cancer de prostată)


Ureteroscopia diagnostica și terapeutică


Ureterolitotripsie laserInvestim continuu în training-uri, specializări și în tehnologii noi și de calitate să fim mereu în pas cu tendințele mondiale în materie de urologie, dovedite științific că sunt neinvazive și nedureroase, o clinică ce a înțeles că cea mai bună recomandare o constituie însuși actul medical, de la plan de tratament până la supraveghere post tratament. Pacienții beneficiează de acest act medical fiind aproape de nevoile lor, astfel încât să dispună de toate informațiile necesare.

Clinica Jose Silva este sinonim cu profesionalismul, aparatura medicală nouă și materiale de ultimă generație cât și consumabilele de unică folosință ce vă garantează calitatea serviciilor efectuate în clinica noastră. Sănătatea  este profesia și pasiunea noastră având misiunea să răspundem nevoilor dumneavoastră. Ne respectam pacienții și colaboratorii, avem grijă de nevoile acestora și le tratăm cu mare atenție pe fiecare în parte. Încercăm să ne facem pacienții să constientizeze și să înțeleagă fenomenele aferente afecțiunilor lor, evitând astfel multe dintre evenimentele nedorite ce pot să apară.Conf. Dr. Cumpanas Alin

Medic Primar Urologie

Dr. Herman Istvan

Medic Primar Urologie

Dr. Muresan Adrian

Medic Primar Urologie

Sef lucrări Dr. Botoca Mircea

Medic Primar Urologie

Sef lucrări Dr. Bardan Răzvan

Medic Primar Urologie

Dr. Claici Dorin

Medic Primar Urologie

Dr. Tucicovschi Vlad

Medic Specialist Urologie

Clinica Jose Silva

Citește și despre:


 • Tulburări Urinare
 • Cancerul de Prostată
 • Urinare cu dificultate
 • Urinare frecventă – ziua sau noaptea
 • Intreruperea jetului de urină
 • Durere în timpul urinarii
 • Usturime la urinat
 • Retenție de urină (blocajul urinei) – imposibilitatea de a urina

De asemenea durerea în timpul urinarii sau în timpul( după ) contact sexual vă adresați urologului!

Prostata este un organ musculo-glandular, asezat imediat sub vezica urinara, in loja prostatica, inconjurind ca un manson prima portiune a uretrei. Prostata are forma unei castane, cu virful in jos si baza spre vezica urinara. Fata dorsala a prostatei vine in raport cu rectul, fiind astfel posibila palparea ei prin anus. La un barbat de 20-25 de ani, prostata are o lungime de 4-4,5 centimetri, o latime de 3-5 centimetri si o greutate de aproximativ 20 de grame, ea avind un diametru de circa 38 de milimetri.

Afectiuni ale prostatei
Prostata este un organ delicat si destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea barbatilor. Prostatita este o infectie a prostatei ce survine in special la barbatii tineri. Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscuta si sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral. Cancerul de prostata, frecvent la barbatii de peste 50 de ani, ocupa un loc important in patologia urologica. El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general.

Depistarea cancerului
Asa cum am aratat mai sus, cancerul de prostata are o evolutie clinica lenta si fara manifestari imediate si sesizabile. De aceea este foarte important, ca de la 50 de ani, barbatii sa mearga o data pe an la medic, pentru un tuseu rectal. Acesta poate fi facut de orice medic, indiferent de specialitate. In afara de tuseul rectal, in cazul in care exista suspiciunea unui cancer, trebuie facuta si o biopsie, precum si analiza singelui, care permite dozarea unei substante numita antigen specific al prostatei – Prostate Specific Antigen (PSA). In cazul in care in familie exista antecedente, este bine ca acest examen sa fie facut, incepind de la 40 de ani.

Tratament
Adenonocarcinomul de prosata este tumora maligna cea mai frecventa la barbati, maladia plasindu-se pe locul al treilea in ceea ce priveste decesul. Gratie depistarii precoce si unui tratament adecvat, maladia poate fi eficient combatuta astazi. In caz de cancer avansat, tratamentul indicat este cel hormonal sau radio-hormonal (se combina tratamentul hormonal cu radioterapia). In cazul cancerului cu metastaze, tratamentul hormonal este asociat cu chimioterapia). In cazul in care tumora este localizata la nivel de prostata (stadiul T1 si T2), tratamentul de referinta este cel chirurgical, asociat cu radioterapia. Tumorile T4 trebuie tratate initial prin chimioterapie si hormonoterapie, iradierea fiind utila in controlul tumoral local sau al metastazelor la distanta. Ca paliativ, se pot utiliza diverse proceduri chirurgical.

Ultrasunete focalizate
Tratamentul de referinta al cancerului de prostata propune, in prezent, doua alternative: cea chrurgicala si radioterapia externa. Printre noile tehnici se numara insa tratametul cu ultrasunete focalizate de intensitate inalta (HIFU), foarte promitator in prezent. Proiectul de cercetare a fost initiat in anul 1989 la Lyon, prin colaborarea cu Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala, Seviciul de urologie de la Spitalul „Edouard Herriot” si Societatea EDAB Tehnomed, iar aparatul Ablatherm a fost omologat pe plan european, in ianuarie 2000. In prezent, Food and Drog Administration (FDA) si-a dat acordul pentru realizarea unui studiu in mai multe centre din SUA, in vederea utilizarii acestui tratament la pacientii cu esec in radioterapia externa.Câteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by INNOVATION MKT&IT
Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva  © 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

  Call Now Button