Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul afecțiunilor tractului urinar masculin și feminin (rinichi, ureter, vezică urinară, uretră), precum și ale sistemului reproductiv.


Despre Urologie

În cadrul clinicii Jose Silva, secția de urologie este dotată cu cel mai performant tratament cu laser al litiazei reno-ureterale (cunoscut și sub termenul de Ureterorenoscopia cu litotritie laser “in situ” a calculului). Acesta ne permite să îți oferim servicii medicale de calitate, bazate pe tehnologii avansate și minim invazive, care să îți asigure o recuperare rapidă și confortabilă.

Iată câteva dintre beneficiile utilizării ureteroscopiei retrograde cu litotriție laser:


Eficiență în fragmentarea calculilor:

Litotriția cu laser este foarte eficientă în fragmentarea calculilor renali sau ureterali. Laserul poate fi direcționat cu precizie către calculi pentru a-i sparge în bucăți mici și astfel vor fi mai ușor de eliminat în mod natural prin urină.


Precizie crescută:

Tehnologia laser permite medicului să aibă un control mai bun asupra direcției și intensității fasciculului laser, ceea ce duce la o fragmentare mai precisă a calculilor. Acest lucru ajută la reducerea riscului de leziuni ale țesuturilor sănătoase din jur.


Minim invaziv:

Ureteroscopia cu litotritie laser este un procedeu minim invaziv deoarece se realizează endoscopic, transuretral. Acest lucru reduce disconfortul postoperator și timpul de recuperare.


Risc redus de infecții:

Deoarece ureteroscopia cu litotritie laser nu implică incizii, riscul de infecții postoperatorii este redus în comparație cu procedurile chirurgicale invazive.


Recuperare mai rapidă:

Pacienții care beneficiază de aceasta intervenție beneficiaza de o recuperare rapidă , în comparație cu cei care apelează la intervenții chirurgicale deschise sau alte proceduri mai invazive. De obicei, spitalizarea este de scurtă durată (o noapte de spitalizare) și pacienții pot reveni la rutina cotidiană încă din a doua zi.


Rata redusă de recurență:

Ureteroscopia cu litotritie laser are o rată redusă de recurență a calculilor, deoarece poate trata eficient și fragmenta chiar și calculii mai mici, prevenind formarea altora noi.


Potrivită pentru o varietate de calculi:

Litotritie laser poate fi utilizată pentru tratarea unei game variate de tipuri de calculi renali sau ureterali, inclusiv pentru cei mai duri sau mai mari.Urologia tratează o gama largă de afecțiuni și abordează multiple probleme de sănătate, precum:

 • Oncologie urologica (cancerele din sfera urologica): tumori renale, adenocarcinom prostatic, tumori vezicale, uroteliale, tumori testiculare, etc;
 • Litiaza (calculii tractului urinar): litiaza renală, litiaza ureterala, litiaza vezicala;
 • Patologia scrotala: Hidrocel, Varicocel;
 • Patologia tractului urinar inferior, cu retenție urinară acuta/ cronică, în afecțiuni precum stenoze/ stricturi uretrale, adenom de prostată (hiperplazia benignă de prostată).

Ce intervenții chirurgicale efectuăm? 

Orhiectomia (extirparea testiculului)

Orhiectomia poate fi unilaterală, în cazul tumorilor testiculare, sau bilaterală, în cadrul protocolului terapeutic al cancerului de prostată în vederea supresiei androgenice. Tumorile reprezintă proliferarea excesivă de celule anormale, care formează o masă de țesut nefuncțional, în diverse țesuturi ale corpului. Aceste creșteri pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).


Hidrocel

Hidrocelul este o afecțiune medicală caracterizată prin acumularea excesivă de lichid în interiorul sacului subțire care înconjoară testiculul (numit sacul vaginal sau tunica vaginalis). Acest lichid poate provoca umflarea și mărirea dimensiunii scrotului. Hidrocelele pot apărea la bărbați de orice vârstă, deși este mai frecvente la sugari și la bărbații mai în vârstă.


Varicocel

Varicocelul este o afecțiune medicală caracterizată prin dilatarea anormală a venelor din scrot, zona în care sunt situate testiculele. Varicocelul este similar cu varicele care pot apărea în alte părți ale corpului, cum ar fi picioarele, însă în acest caz afectează venele din jurul testiculelor. Acesta este cel mai frecvent întâlnit la adolescenți și bărbații tineri, deși poate apărea la orice vârstă.


Strictura de uretră cu/ fără retenție de urină

Strictura de uretră cu retenție de urină reprezintă o afecțiune în care uretra, canalul care transportă urina de la vezica urinară la exteriorul corpului, dezvoltă o îngustare sau o obstrucție care împiedică fluxul normal al urinei. Această îngustare poate împiedica fluxul normal al urinei și poate duce la retenție de urină, adică incapacitatea de a goli vezica în mod adecvat.


Litiaza

Litiaza reprezintă formarea și acumularea de pietre sau cristale solide în interiorul unui organ sau canal din corpul uman. Aceste pietre pot fi create din substanțe precum săruri, minerale sau alți compuși și pot varia în dimensiune și locație, determinând diverse afecțiuni, cum ar fi calculi renali, ureterali, vezicali.


Diverticul vezical

Diverticulul vezical sunt reprezentați de cavități anexate vezicii urinare. Acestea pot conține urină și se pot dezvolta ca urmare a slăbirii mușchilor vezicii. Diverticulul vezical poate provoca simptome precum dificultăți la urinare, infecții urinare recurente sau senzație de golire incompletă a vezicii urinare.


Stenoza de joncțiune pielo-ureterală

Stenoza de joncțiune pielo-ureterală reprezintă o îngustare anormală sau blocare parțială a zonei de conectare între pelvisul renal (partea superioară a rinichiului) și ureter (conductul care transportă urina de la rinichi la vezică). Această îngustare poate bloca fluxul normal al urinei din rinichi către vezică, ceea ce poate duce la acumularea de urină în rinichi și apariția simptomelor precum dureri abdominale, infecții urinare sau hipertensiune arterială.


Chist epididimal

Un chist epididimal este o afecțiune în care se formează un mic sac umplut cu lichid în epididim, o structură situată pe partea din spate a testiculului. Epididimul este responsabil pentru maturarea și depozitarea spermatozoizilor. Chisturile epididimale sunt, în general, benigne și pot apărea într-unul sau ambii testicule.


Chist renal

Un chist renal este o creștere anormală de țesut în interiorul rinichilor, sub formă de sac umplut cu lichid. Aceste chisturi pot varia în dimensiune și pot fi unice sau multiple. Evaluarea și gestionarea chisturilor renale sunt în funcție de dimensiune, simptome și starea generală de sănătate a pacientului.


Ce proceduri chirurgicale efectuăm?


Rezecția transuretrală bipolară a prostatei în mediu salin (TUR-P)


Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale (TUR-TV)


Uretrotomia internă optică


Cura chirurgicală a Hidrocelului

Ureteroscopie retrogradă cu litotriția LASER “în situ” a calculului (în cazul litiazei reno-ureterale)


Cura chirurgicală a Varicocelului


Prostatectomie radicală


Orhiectomie uni/ bilaterală


VasectomieProgram Clinică


Luni – Vineri
08:00 – 20:00
Sambătă
Închis
Duminică
Închis

Calculator Preț


Acum aveți posibilitatea de a vă calcula costul invervenției medicale.


Calculator de preț

Ai nevoie de un consult?


Sună și programează

+(40) 356 112 555


Sună și programează

+(40) 371 493 991


Trimite email

clinicajosesilva@yahoo.comProgramează-te!

Clinica Jose Silva

Citește și despre:


 • Simptome frecvente
 • Tratarea bolilor
 • Strănut
 • Rinoree (curgerea nasului)
 • Obstrucție nazală (nas înfundat)
 • Prurit (mâncărime) nazal, ocular, al buzelor, al gâtului, al urechilor
 • Tuse seacă
 • Wheezing (respirație șuierătoare)
 • Dispnee (respirație dificilă)
 • Urticarie
 • Diaree
 • Dureri abdominale

Toate aceste simptome pot avea și alte cauze, dar dacă dumneavoastră credeți că suferiți de vreo alergie, este bine să vă adresați medicului alergolog.

Primul pas în tratarea bolilor alergice este identificarea cauzei (cauzelor) problemelor. În unele cazuri, acestea pot fi evidente, dar alteori sunt necesare investigații amănunțite. Diagnosticarea alergiilor poate fi dificilă, deoarece simptomele pot fi întâlnite și în alte boli. Dacă dumneavoastră considerați că suferiți de o boală alergică, este util să păstrați un jurnal al simptomelor, care să conțină în special următoarele informații:

 • Dacă simptomele apar doar în anumite momente ale zilei sau ale anului
 • Dacă simptomele apar în casă sau afară
 • Dacă expunerea la animale duce la apariția simptomelor
 • Dacă există alimente sau băuturi care duc la apariția simptomelor
 • Dacă simptomele apar de fiecare dată când intrați în contact cu o anumită substanță
 • Dacă simptomele se ameliorează când sunteți plecat în concediu

După identificarea alergenului care produce reacția alergică, se pot lua măsuri specifice de evitare a acestuia și se poate începe tratamentul bolii.

prof. dr. cumpanas

Medic Primar Urolog

Prof. Dr. Cumpănaș Alin


Program


Medic Primar Urolog

Dr. Herman Istvan


Medic Primar Urolog

Dr. Botoca Mircea


Medic Primar Urolog

Dr. Daminescu Livius


Medic Primar Urolog

Dr. Mureșan Adrian


Medic Primar Urolog

Dr. Păunescu Andrei


Medic Primar Urolog

Dr. Bardan Răzvan


Medic Primar Urolog

Dr. Ferician Ovidiu


Medic Primar Urolog

Dr. Ferician Adela


Medic Primar Urolog

Dr. Lațcu Silviu


Medic Primar Urolog

Dr. Sbîrna Gheorghe


Medic Primar Urolog

Dr. Costica Roland Cristian


Medic Primar Urolog

Dr. Novacescu Dorin


Medic Primar Urolog

Dr. Tucicovschi Vlad


Medic Primar Urolog

Dr. Secasan Cosmin


Medic Primar Urolog

Dr. Condoiu Cristian

UROLOGIE SPITAL

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
 • CONSULT DE SPECIALITATE200 RON
 • CONTROL 100 RON
 • IMUNOTERAPIE SPECIFICA SUBCUTANATA – INITIERE60 RON
 • IMUNOTERAPIE SPECIFICA SUBCUTANATA – CONTINUARE30 RON
 • IMUNOTERAPIE SPECIFICA SUBLINGUALA60 RON
 • INTERPRETARE ANALIZE50 RON
 • PEF-metrie (MONITORIZAREA FUNCTIE RESPIRATORII)50 RON
 • SPIROMETRIE BAZALĂ50 RON
 • SPIROMETRIE CU TEST BRONHOMOTOR70 RON
 • TEST CUTANAT PRICK ALERGENI INHALATORI (SERIA STANDARD EUROPEANĂ)120 RON
 • TEST CUTANAT PRICK ALERGENI ALIMENTARI120 RON
 • TEST CUTANAT PRICK ALERGENI SUPLIMENTARI40 RON /ALERGEN
 • TEST CUTANAT PATCH (SERIA STANDARD EUROPEANĂ)200 RON
 • TEST CUTANAT PATCH ALERGENI SUPLIMENTARI10 RON /ALERGEN
 • TEST CUTANAT LA RECE/CALD/PRESIUNE30 RON
 • TEST CUTANAT ANESTEZICE60 RON /ANESTEZIC
 • TESTARE LA SER AUTOLOG70 RON
 • TESTARE CUTANATA LA MEDICAMENTE 1-3 CONCENTRATII60 RONCâteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by INNOVATION MKT&IT
Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva  © 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

  Call Now Button