Ginecologie Chirurgicală

Chirurgia minim- invazivă (laparoscopia în sfera ginecologica) si endoscopia ginecologica (histeroscopia), sunt cele mai importante tehnici chirurgicale în domeniul ginecologiei. Astfel încât nu mai este necesară îndepărtarea organelor prin secțiuni abdominale, ci se optează pentru rezolvarea patologiei prin abord minim invaziv, cu păstrarea organelor si conservarea funcțiilor acestora, aspecte solicitate și preferate de către paciente.


Despre Ginecologia Chirurgicală

În cadrul clinicii Jose Silva în funcție de tipul și complexitatea intervenției vom folosi metode clasice (deschise) sau metode minim invazive precum laparoscopice, histeroscopice, microchirurgicale.

Utilizarea histeroscopiei în ginecologia chirurgicală oferă numeroase avantaje, deoarece este o tehnică minim invazivă care permite medicilor să vizualizeze și să trateze afecțiuni ginecologice în interiorul uterului și a cavității uterine.

Iată câteva dintre principalele avantaje ale folosirii histeroscopiei în ginecologia chirurgicală:


Intervenții minim invazive:

Histeroscopia implică introducerea unui histeroscop subțire și flexibil în cavitatea uterină prin intermediul vaginului, eliminând necesitatea inciziilor mari. Aceasta duce la o recuperare mai rapidă, mai puține cicatrici și un disconfort postoperator redus.


Vizualizare detaliată:

Histeroscopia oferă o imagine directă și detaliată a interiorului uterului ce permite medicului să observe orice anomalie sau leziune, cum ar fi polipii, fibroamele submucoase sau aderențele uterine. Această vizualizare precisă ajută la diagnosticarea corectă a afecțiunilor.


Evitarea histerectomiei nepotrivite:

Prin histeroscopie, medicul poate evalua cu atenție necesitatea unei histerectomii (îndepărtarea uterului). Acest lucru ajută la evitarea histerectomiilor inutile sau nepotrivite și oferă pacientelor opțiuni de tratament mai puțin invazive.


Recuperare rapidă:

Datorită caracterului minim invaziv al histeroscopiei, pacientele experimentează de obicei o recuperare rapidă, cu perioade redusă de spitalizare sau chiar intervenții ambulatorii.


Recuperare mai rapidă:

De obicei, perioada de recuperare după o artroscopie este mai scurtă decât în cazul intervențiilor chirurgicale deschise. Pacienții revin la activitățile obișnuite mai repede și pot reveni la muncă și la exerciții fizice mai devreme.


Reducerea riscului de complicații:

Deoarece nu implică incizii mari sau deschiderea cavității abdominale, histeroscopia are un risc mai mic de complicații postoperatorii, cum ar fi infecțiile sau hemoragiile.


Opțiuni de fertilitate mai bune:

Pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, histeroscopia poate fi folosită pentru a corecta afecțiuni ginecologice care pot afecta fertilitatea, precum polipii sau septurile uterine.Ce afecțiuni putem trata?

 • Fibrom uterin

Un fibrom uterin, cunoscut și sub numele de leiomiom sau miom uterin, este o tumoare non-canceroasă care se dezvoltă în mușchii uterului. De obicei, nu prezintă simptome, însă, cu toate acestea, pot apărea complicații, cum ar fi durerile abdominale și menstruația abundentă, în funcție de dimensiunea și amplasarea fibromului. 

 • Endometrioza

Endometrioza este o afecțiune medicală în care țesutul similar cu mucoasa uterină, numit endometru, crește în afara uterului. Acest țesut poate să apară pe ovare, trompele uterine, peritoneu sau alte organe din pelvisul femeii. Endometrioza poate provoca dureri pelvine severe, disconfort în timpul menstruației și poate duce la infertilitate. 

 • Chisturile ovariene

Chisturile ovariene sunt saci umpluți cu lichid care se formează în sau pe suprafața ovarului. Acestea sunt deseori non-canceroase și pot apărea la femeile de toate vârstele. Majoritatea chisturilor ovariene sunt inofensive și pot dispărea de la sine, dar în unele cazuri pot cauza disconfort sau complicații, necesitând tratament medical, inclusiv intervenții chirurgicale în anumite situații (chistectomie ovariana).

 • Prolapsul organelor pelvine

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune în care organele din pelvis, cum ar fi vezica urinară, uterul sau rectul, alunecă sau coboară din poziția lor normală și apasă în jos spre vagin sau în afara vaginului. Aceasta este cauzată de slăbirea mușchilor și a țesuturilor de susținere a organelor pelvine și poate duce la disconfort, incontinență urinară sau fecală și dificultăți în timpul actului sexual.


Ce proceduri chirurgicale efectuăm?

Folosim chirurgia minim- invazivă în tratarea afectiunilor ginecologice, aici ne referim la operațiile prin abord laparoscopic și operațiile minimal invazive prin intermediul histeroscopului.


Chistectomie ovariana (chisturi ovariene)


Sterilizare chirurgicală


Salpingectomie unilaterală


Anexectomie unilaterală


Salpingectomie bilaterală


Anexectomie bilaterală

Histerectomie totală/ parțială (cancer endometrial/ cervical)


Sarcină extrauterină


Liza aderențelor post- chirurgicale (sindrom aderențial)


Laparoscopia de diagnosticProgram Clinică


Luni – Vineri
08:00 – 20:00
Sambătă
Închis
Duminică
Închis

Calculator Preț


Acum aveți posibilitatea de a vă calcula costul invervenției medicale.


Calculator de preț

Ai nevoie de un consult?


Sună și programează

+(40) 356 112 555


Sună și programează

+(40) 371 493 991


Trimite email

clinicajosesilva@yahoo.comProgramează-te!


Medic primar Obstetrică Ginecologie

Dr. Dorneanu FlorinMedic specialist Obstetrică Ginecologie

Dr. Gui Arina


GINECOLOGIE CHIRURGICALĂ

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
 • LSK diagnostic4500 RON
 • Decorticare ovariana4500 RON
 • Sterilizare chirurgicala4500 RON
 • Salpingectomie unilaterala5500 RON
 • Anexectomie unilaterala5500 RON
 • Salpingectomie bilaterala6500 RON
 • Anexectomie bilaterala6500 RON
 • Chistectomie6500 RON
 • Sarcina extrauterina6500 RON
 • *Se adaugă biopsia în funcție de cazCâteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by INNOVATION MKT&IT

Politica de cookie si GDPR
Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva  © 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

  Call Now Button