Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului digestiv și al ficatului. Aici veți găsi informații utile despre bolile gastrointestinale și hepatice, precum cauzele, simptomele, prevenția și tratamentul lor. De asemenea, veți putea afla despre serviciile noastre medicale de calitate, care includ consultații, investigații și intervenții endoscopice. Echipa noastră de medici specialiști în gastroenterologie are o vastă experiență și competență în domeniu, fiind la curent cu cele mai noi descoperiri științifice și tehnologice. Scopul nostru este să vă oferim o îngrijire medicală personalizată, eficientă și sigură, respectând standardele internaționale de calitate.

Cu ce te putem ajuta?

  • Fastroscopia

Gastroscopia reprezintă o examinare care permite o vizualizare directă a mucoasei tractului digestiv superior (esofag, stomac și duoden), cu ajutorul gastroscopului (un instrument flexibil prevăzut cu o cameră video și sursă de lumină).

Astfel, se pot diagnostica în stadii inițiale leziunile de la nivelul tubului digestiv superior (înainte ca pacientul să prezinte simptome), se pot preleva biopsii pentru examinarea ulterioară la microscop și se pot efectua proceduri terapeutice minim invazive (extragerea polipilor, oprirea hemoragiilor digestive, extragerea de corpi străini).

Depistarea timpurie a cancerului și a altor afecțiuni oferă cele mai mari șanse de vindecare, de aceea endoscopia digestivă superioară este una dintre cele mai importante investigații din sfera gastroenterologiei.

  • Colonoscopia

Colonoscopia reprezintă o metodă care permite evaluarea în timp real a mucoasei colonului (a intestinului gros). Ca și endoscopia tubului digestiv superior, colonoscopia are scop atât diagnostic, cât și terapeutic, de exemplu biopsia, polipectomia, hemostaza leziunilor sângerânde, mucosectomia, dilatațiile stenozelor, inserția de stenturi în obstrucțiile critice cu ocluzie intestinală etc.

Rata de diagnostic a leziunilor la colonoscopie este de peste 95 %. Totodată, prin colonoscopie se efectuează și screening-ul (prevenirea) cancerului colo-rectal (prin identificarea precoce a polipilor și efectuarea polipectomiei).

În acest sens, pentru confortul pacienților se asigură sedoanalgezie de către anesteziști, astfel încât durerea în timpul manevrei se reduce, iar pacientul este relaxat.

Ai nevoie de un consult?

Apelează Clinica

+(40) 356 112 555
+(40) 371 493 991

Întrebări frecvente

  • Tulburări de tranzit acute sau cronice (constipație/diaree)
  • Dureri abdominale acute severe sau persistente
  • Dureri abdominale cronice care afectează calitatea vieții
  • Tulburări la înghițire- durere sau dificultate la înghițire
  • Vârsături, greața persistenta
  • Sângerare digestiva: vărsatura cu sânge proaspăt sau digerat, scaune cu sânge proaspăt sau digerat
  • Evaluarea pacientului cu anemie
  • Arsurile sau regurgitațiile – atunci când sunt frecvente si afectează calitatea vieții
  • Durerile anale
  • Colorația galbenă a pielii si mucoaselor=icterul
  • Mărirea de volum a abdomenului
  • Mirosul neplacut al gurii
  • Când sunt modificari în analizele de ficat (TGO, TGP, bilirubina totală și directă, GGT, fosfataza alcalina).

Sterilizarea aparaturii
La reprocesarea (sterilizarea) aparaturii de endoscopie și a accesoriilor (pense de biopsie, anse de polipectomie) sunt respectate protocoalele și substanțele recomandate de Organizația Mondială de Endoscopie Digestivă și de producători.

Monitorizarea pacienților pe durata investigațiilor
Pentru siguranța pacienților la Spitalul Première, aceștia sunt monitorizați prin electrocardiogramă, tensiune arterială și pulsoximetrie și saturația sângelui în oxigen.

Sedoanalgezia
Este sigură și fără efecte adverse (pacientul este examinat și evaluat înainte de anestezie de către medicul anestezist).
Durata de acțiune a acestui tip de sedoanalgezie este scurtă, administrarea medicației se face pe branulă, iar pacientul nu necesită asistarea respiratorie prin intubare.
După manevrele care au necesitat sedare, pacientul rămâne în salonul de recuperare 30-60 de minute, după care nu poate conduce autoturismul.

Tarife gastroenterologie

GASTROENTEROLOGIE