Chirurgie Generală

Echipa formată din chirurgi, medici anesteziști și asistente se află la dispoziția tuturor celor care necesită intervenții atât de mică și mare chirurgie De asemenea, în cadrul clinicii sunt oferite și servicii specifice de ambulatoriu.


Câteva cuvinte

Beneficiind de tehnologie performantă, de ultimă generație, de personal medical ultracalificat și, în ansamblu, de o echipă de profesioniști, Clinica Jose Silva oferă servicii de chirurgie generală la cele mai înalte standarde. Pe lângă calitatea ridicată, ireproșabilă a actului medical, oferim condiții de spitalizare de top, asigurând pacienților, pre și post operator, cele mai bune condiții, siguranță și confort.

Chirurgia generală

Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică.


Chirurgia Vasculară

Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.

Principala afecțiune tratată este boala arterială periferică, rezultat direct al aterosclerozei. Aceasta este o boală tot mai frecventă, afectând aproximativ 20% din populația adultă de peste 65 ani. În funcție de evoluția și severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidantă, ducând până la amputație sau chiar deces. Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare îl reprezintă salvarea membrelor inferioare și reducerea numărului de amputații majore.
Conf. Dr. Marius Murariu
Dr. Roșu Cristian

Medic Primar Chirurgie GeneralăDr. Ciolofan Alexandru

Medic Specialist Chirurgie GeneralaClinica Jose Silva

Citește și despre:


 • Ambulatoriu
 • Intervenții de mică chirurgie
 • Intervenții de mare chirurgie

Clinica noastră oferă pacienților și servicii în regim ambulatoriu. Astfel, se pot efectua consultații, intervenții de mică chirurgie, tratamente și pansamente. Condițiile, aparatura, instrumentarul și consumabilele respectă în totalitate standardele europene. O echipă de profesioniști, cu vastă experiență, vă stă la dispoziție permanent, pentru că sănătatea dumneavoastră este preocuparea noastră.

Intervențiile de mică chirurgie sunt cele care pot fi realizate în ambulator, sub anestezie locală, cu instrumentar steril, în conformitate cu normele sanitare în vigoare. Sunt realizate excizii de chisturi sebacee, mici lipoame, nevi, veruci vulgare sau mici tumorete cutanate.

Chisturi sebacee
Sunt chisturi comune, necanceroase, situate sub piele, având aspectul unei umflături. Sunt localizate în mod frecvent pe scalp, față, trunchi sau organe genitale, dar pot apărea la nivelul oricărei suprafețe tegumentare. Cauzele apariției sunt reprezentate de astuparea cu cheratina din piele a canalului de evacuare al glandei sebacee. Acumularea de sebum crește treptat în dimensiuni, având un aspect inestetic și nu numai.
Excizia chistului se realizează printr-o incizie de mici dimensiuni, urmată de eliminarea conținutului și pereților acestuia. Cicatricea rămasă în urma intervenției este permanentă, însă foarte estetică.

Lipoame mici
În general de mici dimensiuni, lipoamele sunt tumori benigne compuse din țesut gras. Acestea au aspectul unor umflături moi, difuze, mobile sub piele, nefiind dureroase. Cel mai adesea apar pe trunchi, coapse și antebrațe, și în general acolo unde există grăsime.
Înlăturarea chirurgicală a lipoamelor se realizează complet. Intervenția – realizată sub anestezie locală – constă în înlăturarea tumorii și suturarea tegumentului. În cazul lipoamelor de dimensiuni mari (peste 10 cm) se poate practica excizia folosind și o ușoară anestezie generală.

Nevi
Nevii (alunițele) sunt aglomerări de celule pigmentare benigne sub formă de pete și/sau excrescențe de culoare brun-maro. Pot fi prezenți pe piele de la naștere (nevi congenitali) sau pot apărea pe parcursul vieții, stimulați de expunerea la soare. Nevii congenitali cu diametrul mai mare de 2 cm care prezintă activitate au indicație de excizie. Aceasta se realizează sub anestezie, în funcție de tipul, localizarea și mărimea nevului. Se excizează excrescența împreună cu marginile de siguranță. La final se realizează sutura fir cu fir, continuu sau intradermică, tehnică pe care o alege chirurgul în funcție de particularitățile cazului. Peste sutură se aplică un pansament special. Piesa excizată se recomandă a fi examinată din punct de vedere histopatologic, ca măsură de precauție.

Veruci vulgare
Verucile vulgare (negii) sunt formațiuni rotunde sau ovale, de culoarea pielii sau gălbui, de consistență dură, care pot apărea pe palme sau tălpi. Pot fi unice sau multiple, grupate în aceeași zonă sau răspândite pe corp. Verucile de mici dimensiuni pot fi înlăturate prin tratamente locale specifice, însă pentru cele cu diametrul mai mare de 4 mm se impune extirparea chirurgicală, procedură care are cea mai bună rată de succes. În cadrul acesteia, medicul va realiza anestezie locală și va elimina veruca. Vindecarea este rapidă, completă, fără cicatrici.

Tumorete cutanate mici
Mici excrescențe, tumoretele sunt formațiuni benigne localizate de obicei în jurul gâtului, ochilor sau în axile. Sunt niște proeminențe mici, medii sau mari, al căror mod de îndepărtare este ales în funcție de dimensiunile lor. Pentru cele medii și mari se practică excizia chirurgicală, sub anestezie locală, procedură simplă care durează doar câteva minute.

Intervențiile de mare chirurgie sunt intervenții cu grade de complexitate și dificultate mică sau medie, care se realizează sub anestezie generală, fie clasic, fie laparoscopic.

1. Grad mic de dificultate

Apendicectomia laparoscopică
Apendicita reprezintă inflamația apendicelui, în care, ocazional, se pot acumula bacterii și poate fi prezentă infecția. Neîndepărtat chirurgical, un apendice infectat se poate fisura ori rupe, infecția răspândindu-se în cavitatea abdominală și determinând peritonita. Aceasta din urmă necesită tratament de urgență, fiind amenințătoare de viață. Îndepărtarea apendicelui se poate face clasic, prin incizie, sau laparoscopic. Avantajele procedurii laparoscopice sunt perioada de spitalizare mai redusă, durerea postoperatorie mult diminuată, recuperarea mai rapidă și, nu în ultimul rând, un rezultat estetic net superior. Intervenția se realizează prin inserarea laparoscopului printr-o foarte mică incizie și extirparea apendicelui prin alte două mici incizii abdominale.

Hernia inghinală
Exteriorizarea unui organ intraabdominal, imediat sub tegument prin orificiul herniar (punct slab al peretelui abdominal) poartă numele de hernie. Aceasta poate deveni dureroasă ca urmare a apariției complicațiilor (încarcerarea, blocarea și în ultimă instanță strangularea conținutului herniar). În această etapă hernia este o urgență chirurgicală. Este însă de preferat ca rezolvarea chirurgicală a herniei să fie făcută timpuriu, programat, înainte de apariția complicațiilor.
Abordul chirurgical clasic, deschis, practicat în clinica noastră, presupune o incizie de 5-6 cm în regiunea inghinală. După rezolvarea herniei, peretele abdominal este întărit fie printr-o sutură realizată la nivel muscular și aponevrotic, fie prin fixarea unui grefon sintetic (plasă) pe care organismul îl incorporează și fibrozează, conferind peretelui abdominal o structură solidă. Intervenția durează circa o oră, nu necesită drenaj, iar pacientul este total recuperat în 3-4 săptămâni, putându-și relua activitatea normală. În perioada de recuperare nu este necesară spitalizarea, dar este obligatorie evitarea efortului fizic.

Varice
Chirurgia venelor varicoase, efectuată sub anestezie, presupune legarea, închiderea și eliminarea lor. Inciziile prin care se realizează intervenția sunt mici (câțiva milimetri), dispuse pe traseul venelor. Suturarea inciziilor se face cu fire subțiri, care după 5-7 zile sunt îndepărtate. În acest interval de timp pacientul va purta un pansament special care va menține o presiune constantă asupra gambelor, pentru a preveni staza venoasă și a favoriza vindecarea. Postoperator nu apare disconfort, sau, dacă apare, este nesemnificativ. Pacientul poate pleca ”pe picioarele lui” după 24 de ore de la intervenție, cu acordul medicului.

2. Grad mediu de dificultate

Colecistectomia (laparoscopic)
Colecistectomia laparoscopică reprezintă îndepărtarea veziculei biliare (colecist sau, popular, fiere) prin patru mici incizii, dintre care două sunt sub un centimetru și celelalte două puțin peste un centimetru. Avantajele acestei metode sunt durerea postoperatorie mult redusă comparativ cu cea din intervenția clasică, durata scurtă a spitalizării (maximum 3 zile) și posibilitatea reluării activităților obișnuite după 10-18 zile. De subliniat faptul că, în cazul în care vezicula biliară este afectată de prezența calculilor, aceștia pot fi eliminați laparoscopic indiferent de mărimea lor.

Hernia inghinală (laparoscopic)
Intervenția laparoscopică asupra herniei inghinale prezintă o serie de avantaje vizavi de abordul clasic, avantaje legate atât de recuperarea postoperatorie cât și de aspectul estetic. În plus, riscul de complicații este mult diminuat, la fel și cel de recidivă. Intervenția se efectuează sub anestezie generală, gesturile chirurgicale realizându-se sub supravegherea unei camere video introdusă în abdomen printr-o incizie efectuată la nivel ombilical. Prin alte două mici incizii se vor introduce instrumentele cu ajutorul cărora se intervine intraoperator.

Histerectomia (laparoscopică)
Histerectomia laparoscopică este o intervenție minim invazivă cu multiple avantaje față de histerectomia abdominală clasică. Timpul de desfășurare al intervenției este redus la jumătate față de abordul clasic, pierderea de sânge este aproape nulă, durerea minimă, iar rata complicațiilor și perioada de spitalizare, foarte reduse. Chirurgul folosește o cameră video tubulară și niște instrumente foarte subțiri pentru a îndepărta uterul, acestea fiind introduse, la nivelul abdomenului, prin puncte de acces de 5-10 mm. În concluzie, cicatricile vor fi minime. După o histerectomie laparoscopică pacienta își poate relua activitatea în cel mult 3 zile.

PROMO
SERVICII DE CHIRURGIE

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
 • CONSULT DE SPECIALITATE150 RON
 • CONTROL100 RON
 • CONSULT+ EX. PROCTOLOGIC240 RON
 • ANESTEZIE LOCALAE35 RON
 • CONDILOAME ACUMINATE/ SEDINTA270 RON
 • DEBRIDARE EXCIZIONALA, TOALETA SUTURA (PLAGI TAIATE)680 RON
 • EXCIZIE MARISCA / SEDINTA630 RON
 • EXTRAGERE FIRE SUTURA PLAGA / PANSAMENT100 RON
 • EXAMEN PROCTOLOGIC 130 RON
 • EXCIZIE MARISCE HEMOROIDALE/ SEDINTA550 RON
 • EXCIZIA UNGHIEI INCARNATE300 RON
 • EXCIZIE GRANULOM DE FIR550 RON
 • ELECTROCAUTERIZARE / SEDINTA 350 RON
 • ECOGRAFIE130 RON
 • FISTULA PERIANALA CU ANESTEZIE LOCALA1300 RON
 • MICI INTERVENTII CU ANESTEZIE LOCALA (nevi, chisturi, lipoame, tumori mici – pana in 2cm) / LEZIUNE600 RON
 • PANSAMENT50 RON
 • RECTOSCOPIE180 RON
 • SCLEROZARE VARICE / SEDINTA350 RON
 • SFINCTEROTOMIE1000 RON
 • TRATAMENT INTEGRAL PT CURA HEMOROIDALA GRAD I1000 RON
 • TRATAMENT INTEGRAL PT CURA HEMOROIDALA GRAD II-III1200 RON
 • URGENȚE (TARIF SUPLIMENTAR)100 RONCâteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by SIV Media
Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva© 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

Call Now Button