Chirurgie Generală

Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică.

Pe lângă calitatea ridicată, ireproșabilă a actului medical, oferim condiții de spitalizare, asigurând pacienților, pre și post operator, cele mai bune condiții, siguranță și confort.

Ce afecțiuni putem trata?

  • Chisturi sebacee

    Sunt chisturi comune, necanceroase, situate sub piele, având aspectul unei umflături. Sunt localizate în mod frecvent pe scalp, față, trunchi sau organe genitale, dar pot apărea la nivelul oricărei suprafețe tegumentare.

  • Lipoame mici

Înlăturarea chirurgicală a lipoamelor se realizează complet. Intervenția – realizată sub anestezie locală – constă în înlăturarea tumorii și suturarea tegumentului. În cazul lipoamelor de dimensiuni mari (peste 10 cm) se poate practica excizia folosind și o ușoară anestezie generală.

  • Nevi

Aceasta se realizează sub anestezie, în funcție de tipul, localizarea și mărimea nevului. Se excizează excrescența împreună cu marginile de siguranță. La final se realizează sutura fir cu fir, continuu sau intradermică, tehnică pe care o alege chirurgul în funcție de particularitățile cazului. Peste sutură se aplică un pansament special. Piesa excizată se recomandă a fi examinată din punct de vedere histopatologic, ca măsură de precauție.

  • Veruci vulgare

    Verucile de mici dimensiuni pot fi înlăturate prin tratamente locale specifice, însă pentru cele cu diametrul mai mare de 4 mm se impune extirparea chirurgicală, procedură care are cea mai bună rată de succes. În cadrul acesteia, medicul va realiza anestezie locală și va elimina veruca. Vindecarea este rapidă, completă, fără cicatrici.

  • Tumorete cutanate mici

    Mici excrescențe, tumoretele sunt formațiuni benigne localizate de obicei în jurul gâtului, ochilor sau în axile. Sunt niște proeminențe mici, medii sau mari, al căror mod de îndepărtare este ales în funcție de dimensiunile lor. Pentru cele medii și mari se practică excizia chirurgicală, sub anestezie locală, procedură simplă care durează doar câteva minute.

Ai nevoie de un consult?

Apelează Clinica

+(40) 356 112 555
+(40) 371 493 991

Întrebări frecvente

– ureteroscopia cu litotriție laser este metoda cu cele mai mari șanse de a elimina complet pietrele din rinichi dintr-o singură procedură. Conform Ghidului Asociației Americane de Urologie, ureteroscopia semirigidă sau flexibilă cu litotriție laser este metoda de elecție în cazul litiazei renale.
– nu necesită incizie, abordul se face pe cale naturală, ureteroscopia, semirigidă / flexibilă are cea mai mica rată de recădere.

Există mai multe posibilități de abordare a acestei patologii, începând cu supravegherea atenta, continuând cu tratament medicamentos, litotriția extracorporeală ESWL până la endoscopia ureterală cu laser (fără incizie ), minim invazivă.
Litiaza renală / ureterală reprezintă formarea calculilor (pietrelor) la nivelul rinichiului sau ureterului. Prevalența litiazei reno-ureterale este de aproximativ de 20% din populație.

Prostata este un organ musculo-glandular, asezat imediat sub vezica urinara, in loja prostatica, inconjurind ca un manson prima portiune a uretrei. Prostata are forma unei castane, cu virful in jos si baza spre vezica urinara. Fata dorsala a prostatei vine in raport cu rectul, fiind astfel posibila palparea ei prin anus. La un barbat de 20-25 de ani, prostata are o lungime de 4-4,5 centimetri, o latime de 3-5 centimetri si o greutate de aproximativ 20 de grame, ea avind un diametru de circa 38 de milimetri.

Afectiuni ale prostatei
Prostata este un organ delicat si destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea barbatilor. Prostatita este o infectie a prostatei ce survine in special la barbatii tineri. Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscuta si sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral. Cancerul de prostata, frecvent la barbatii de peste 50 de ani, ocupa un loc important in patologia urologica. El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general.

Depistarea cancerului
Asa cum am aratat mai sus, cancerul de prostata are o evolutie clinica lenta si fara manifestari imediate si sesizabile. De aceea este foarte important, ca de la 50 de ani, barbatii sa mearga o data pe an la medic, pentru un tuseu rectal. Acesta poate fi facut de orice medic, indiferent de specialitate. In afara de tuseul rectal, in cazul in care exista suspiciunea unui cancer, trebuie facuta si o biopsie, precum si analiza singelui, care permite dozarea unei substante numita antigen specific al prostatei – Prostate Specific Antigen (PSA). In cazul in care in familie exista antecedente, este bine ca acest examen sa fie facut, incepind de la 40 de ani.

Adenonocarcinomul de prosata este tumora maligna cea mai frecventa la barbati, maladia plasindu-se pe locul al treilea in ceea ce priveste decesul. Gratie depistarii precoce si unui tratament adecvat, maladia poate fi eficient combatuta astazi. In caz de cancer avansat, tratamentul indicat este cel hormonal sau radio-hormonal (se combina tratamentul hormonal cu radioterapia). In cazul cancerului cu metastaze, tratamentul hormonal este asociat cu chimioterapia). In cazul in care tumora este localizata la nivel de prostata (stadiul T1 si T2), tratamentul de referinta este cel chirurgical, asociat cu radioterapia. Tumorile T4 trebuie tratate initial prin chimioterapie si hormonoterapie, iradierea fiind utila in controlul tumoral local sau al metastazelor la distanta. Ca paliativ, se pot utiliza diverse proceduri chirurgical.

Ultrasunete focalizate
Tratamentul de referinta al cancerului de prostata propune, in prezent, doua alternative: cea chrurgicala si radioterapia externa. Printre noile tehnici se numara insa tratametul cu ultrasunete focalizate de intensitate inalta (HIFU), foarte promitator in prezent. Proiectul de cercetare a fost initiat in anul 1989 la Lyon, prin colaborarea cu Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala, Seviciul de urologie de la Spitalul „Edouard Herriot” si Societatea EDAB Tehnomed, iar aparatul Ablatherm a fost omologat pe plan european, in ianuarie 2000. In prezent, Food and Drog Administration (FDA) si-a dat acordul pentru realizarea unui studiu in mai multe centre din SUA, in vederea utilizarii acestui tratament la pacientii cu esec in radioterapia externa.

Tarife chirurgie generală

INTERVENȚII CHIRURGICALE BLOC OPERATOR