Chirurgie vasculară
Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.
Ce afecțiuni putem trata?
-
Consultație Simplă
-
Sclerozari Fibrovein
-
Ecografie Doppler Vascular
-
Mici intervenții
-
Ecografie vasculară
Ai nevoie de un consult?
Apelează Clinica
+(40) 356 112 555
+(40) 371 493 991
Întrebări frecvente
Arterele duc sânge bogat in oxigen la țesuturi, iar venele readuc sângele cu dioxid de carbon la inimă. Varicele sunt vene dilatate, vizibile sub piele, întortocheate, albăstrui. De fapt, denumirea bolii provine din latina, varix inseamnând strâmb sau răsucit. Netratate, ele se agravează cu timpul, provocând durere, senzație de greutate sau oboseala in picior, pătarea pielii si in stadiul final chiar ulcerații. Fiecare persoana are trei feluri de vene la picioare: venele superficiale, care se găsesc imediat sub piele, venele profunde care se afla sub mușchi si venele perforante, care conectează venele superficiale de cele profunde. Venele profunde conduc sângele către vena cavă, cea mai mare venă a corpului uman, care se varsă direct in inima. Varicele apar la venele superficiale.
Când stam in picioare sângele din vene este obligat sa urce contra gravitației pentru a ajunge la inima. Pentru a realiza aceasta, mușchii comprima venele profunde. Venele au clapete cu un singur sens, numite valve, care mențin curgerea corecta a sângelui. POZA Când mușchii se contracta, valvele din interiorul venelor se deschid. Când mușchii picioarelor se relaxează, valvele se închid. Acest mecanism previne curgerea in sens invers a sângelui, de la inima către picioare. Întregul proces prin care se asigura transportul sângelui venos către inima se numește pompa venoasa.
Când mergeți sau alergați, mușchii comprima venele, asa încât pompa venoasa funcționează bine. Când însă stați pe scaun sau in picioare timp mai îndelungat, sângele din venele picioarelor stagnează, iar presiunea din vene creste. Venele profunde si venele perforante sunt capabile sa reziste perioade scurte de presiune crescuta. Dacă însă sunteți o persoanp susceptibilă si stați perioade lungi in picioare, venele Dvs. se pot dilata. Aceasta dilatare poate subția pereții venoși și poate deteriora valvele venoase. Așa se produc varicele. Venele cu aspect de paianjen, denumite venectazii, sunt si ele o forma de varice, ele arata ca o steluță cu raze roșii sau albastre, imediat sub piele. Venectaziile nu prezintă probleme medicale, ele deranjează din punct de vedere estetic, dar sunt persoane la care acestea provoacă durere ascuțită sau mancărimi.
Arterele duc sânge bogat în oxigen la țesuturi, iar venele readuc sângele cu dioxid de carbon la inimă. Varicele sunt vene dilatate, vizibile sub piele, intortocheate, albastrui. De fapt, denumirea bolii provine din latina, varix înseamnând strâmb sau răsucit. Netratate, ele se agravează cu timpul, provocând durere, senzație de greutate sau oboseala in picior, pătarea pielii si in stadiul final chiar ulceratii. Fiecare persoana are trei feluri de vene la picioare: venele superficiale, care se găsesc imediat sub piele, venele profunde care se afla sub mușchi si venele perforante, care conectează venele superficiale de cele profunde. Venele profunde conduc sângele către vena cava, cea mai mare vena a corpului uman, care se varsă direct in inimă. Varicele apar la venele superficiale.
Când stam in picioare sângele din vene este obligat sa urce contra gravitației pentru a ajunge la inima. Pentru a realiza aceasta, mușchii comprima venele profunde. Venele au clapete cu un singur sens, numite valve, care mențin curgerea corectă a sângelui. POZA Când mușchii se contracta, valvele din interiorul venelor se deschid. Când mușchii picioarelor se relaxează, valvele se închid. Acest mecanism previne curgerea în sens invers a sângelui, de la inima către picioare. Întregul proces prin care se asigura transportul sângelui venos către inimă se numește pompa venoasă.
Când mergeți sau alergați, mușchii comprima venele, asa încât pompa venoasa funcționează bine. Când însă stați pe scaun sau in picioare timp mai îndelungat, sângele din venele picioarelor stagnează, iar presiunea din vene creste. Venele profunde și venele perforante sunt capabile sa reziste perioade scurte de presiune crescută. Dacă însă sunteți o persoana susceptibila si stați perioade lungi în picioare, venele Dvs. se pot dilata. Aceasta dilatare poate subția pereții venoși și poate deteriora valvele venoase. Așa se produc varicele. Venele cu aspect de paianjen, denumite venectazii, sunt și ele o forma de varice, ele arata ca o steluță cu raze roșii sau albastre, imediat sub piele. Venectaziile nu prezintă probleme medicale, ele deranjează din punct de vedere estetic, dar sunt persoane la care acestea provoacă durere ascuțită sau mâncărimi.