Chirurgie Vasculară

Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.





Câteva cuvinte


Principala afecțiune tratată este boala arterială periferică, rezultat direct al aterosclerozei. Aceasta este o boală tot mai frecventă, afectând aproximativ 20% din populația adultă de peste 65 ani. În funcție de evoluția și severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidantă, ducând până la amputație sau chiar deces. Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare îl reprezintă salvarea membrelor inferioare și reducerea numărului de amputații majore.

O altă afecțiune frecventă este boala carotidiană, deasemenea consecință a aterosclerozei, manifestată la nivelul arterelor carotide. Una dintre complicațiile majore ale bolii carotidiene netratate este accidentul vascular cerebral, eveniment grav care alterează semnificativ calitatea vieții, sau poate provoca decesul.


Manevre Terapeutice


Consultație Simplă


Sclerozari Fibrovein


Ecografie Doppler Vascular

Mici Intervenții


Ecografie Vasculară



Program Clinică


Luni – Vineri
08:00 – 20:00
Sambătă
Închis
Duminică
Închis

Calculator Preț


Acum aveți posibilitatea de a vă calcula costul invervenției medicale.


Calculator de preț

Ai nevoie de un consult?


Sună și programează

+(40) 356 112 555


Sună și programează

+(40) 371 493 991


Trimite email

clinicajosesilva@yahoo.com



Programează-te!

Clinica Jose Silva

Citește și despre:


  • Ce sunt varicele?
  • Ce este boala arteriala periferică?

Arterele duc sange bogat in oxigen la tesuturi, iar venele readuc sangele cu dioxid de carbon la inima. Varicele sunt vene dilatate, vizibile sub piele, intortocheate, albastrui. De fapt, denumirea bolii provine din latina, varix inseamnand stramb sau rasucit. Netratate, ele se agraveaza cu timpul, provocand durere, senzatie de greutate sau oboseala in picior, patarea pielii si in stadiul final chiar ulceratii. Fiecare persoana are trei feluri de vene la picioare: venele superficiale, care se gasesc imediat sub piele, venele profunde care se afla sub muschi si venele perforante, care conecteaza venele superficiale de cele profunde. Venele profunde conduc sangele catre vena cava, cea mai mare vena a corpului uman, care se varsa direct in inima. Varicele apar la venele superficiale.

Cand stam in picioare sangele din vene este obligat sa urce contra gravitatiei pentru a ajunge la inima. Pentru a realiza aceasta, muschii comprima venele profunde. Venele au clapete cu un singur sens, numite valve, care mentin curgerea corecta a sangelui. POZA Cand muschii se contracta, valvele din interiorul venelor se deschid. Cand muschii picioarelor se relaxeaza, valvele se inchid. Acest mecanism previne curgerea in sens invers a sangelui, de la inima catre picioare. Intregul proces prin care se asigura transportul sangelui venos catre inima se numeste pompa venoasa.

Cand mergeti sau alergati, muschii comprima venele, asa incat pompa venoasa functioneaza bine. Cand insa stati pe scaun sau in picioare timp mai indelungat, sangele din venele picioarelor stagneaza, iar presiunea din vene creste. Venele profunde si venele perforante sunt capabile sa reziste perioade scurte de presiune crescuta. Daca insa sunteti o persoana susceptibila si stati perioade lungi in picioare, venele Dvs. se pot dilata. Aceasta dilatare poate subtia peretii venosi si poate deteriora valvele venoase. Asa se produc varicele. Venele cu aspect de paianjen, denumite venectazii, sunt si ele o forma de varice, ele arata ca o steluta cu raze rosii sau albastre, imediat sub piele. Venectaziile nu prezinta probleme medicale, ele deranjeaza din punct de vedere estetic, dar sunt persoane la care acestea provoaca durere ascutita sau mancarimi.

Arterele transporta sange bogat in oxigen si substante nutritive de la inima la restul organismului. Cand arterele de la picioare se ingusteaza si se blocheaza datorita depunerilor de colesterol, tesuturile nu vor mai primi suficient sange ca sa functioneze normal. Vorbim in acest caz de boala arteriala obstructiva periferica. Cauza cea mai frecventa care provoaca ingrosarea arterelor este ateroscleroza. Boala arteriala periferica (BAP) provoaca durere la mers, la muschii de la fese, coapse sau gambe. Riscul de a face acesta boala creste o data cu varsta, astfel ca una din trei persoane care au implinit 70 de ani au BAP. In plus, fumatul, diabetul, tensiunea arteriala, obezitatea si grasimile crescute in sange provoaca boala la varste mai tinere.

Aorta este cea mai mare artera a corpului si ea transporta sangele pompat de inima catre restul corpului. Imediat sub nivelul ombilicului, in interiorul abdomenului, aorta se bifurca in cele 2 artere iliace, care duc sangele in cele doua picioare. Cand arterele iliace ajung in zona inghinala ele se bifurca din nou, formand arterele femurale, iar apoi sub genunchi arterele se despart in ramuri tot mai mici care in final aduc sangele la degetele de picioare. POZA

Aceste artere sunt in mod normal elastice si permeabile, dar pe masura ce avansam in varsta ele se blocheaza treptat prin procesul denumit ateroscleroza, care mai inseamna si rigidizarea sau ingrosarea arterelor. In peretii arterelor se depune colesterol, calciu si tesut fibros, care formeaza placi de ateroscleroza (Figura). Pe masura ce aceste placi cresc in volum si in suprafata arterele se ingusteaza tot mai mult, iar fluxul de sange care curge prin ele scade treptat. In final, picioarele nu mai primesc suficient oxigen, ele se afla in ischemie. Acest fenomen se poate produce insa si la nivelul arterelor care duc sange la muschiul inimii sau la creier. Putem sa intelegem de ce este important sa tratam cu seriozitate acesta boala: ea poate provoca nu numai pierderea picioarelor, dar si infarct sau accident vascular cerebral.


Medic primar Chirurgie Vasculară

Dr. Pușcașu Elena



Program



Medic primar Chirurgie Vasculară

Dr. Mănesc Adrian



Program



Medic primar Chirurgie Vasculară

Dr. Mănesc Ștefana



Program


DR. PUSCAȘU ELENA

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
  • CONSULTAȚIE SIMPLĂ250 RON
  • CONTROL150 RON
  • ECOGRAFIE VASCULARĂ 1 PICIOR300 RON
  • ECOGRAFIE VASCULARĂ 2 PICIOARE400 RON
  • PACHET CONSULT + ECOGRAFIE 1 PICIOR450 RON
  • PACHET CONSULT + ECOGRAFIE 2 PICIOARE550 RON
  • SCLEROZARI FIBROVEIN (PRET/FIOLĂ)500 RON
  • MICI INTERVENȚII600 RON
  • PANSAMENT100 RON
  • REFERAT MEDICAL100 RON

DR. MANESC ADRIAN

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
  • CONSULTAȚIE SIMPLĂ250 RON
  • ECOGRAFIE VASCULARĂ 1 PICIOR200 RON
  • ECOGRAFIE VASCULARĂ 2 PICIOARE350 RON
  • PACHET CONSULT + ECOGRAFIE 1 PICIOR400 RON
  • PACHET CONSULT + ECOGRAFIE 2 PICIOARE500 RON
  • SCLEROZARI FIBROVEIN (PRET/FIOLĂ)500 RON
  • MICI INTERVENȚII600 RON
  • PANSAMENT100 RON
  • REFERAT MEDICAL100 RON



Câteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by INNOVATION MKT&IT

Politica de cookie si GDPR




Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva



    © 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

    Call Now Button