Cardiologie

Cardiologia cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului. Medicii specializați în acest domeniu al medicinei se numesc cardiologi. Nu trebuie confundați cu medicii chirurgi cardiovasculari care efectuează intervenții chirurgicale pe cord.


Despre Cardiologie

Specialistii cardiologi ai Clinicii JOSE SILVA fac parte din elita nationala si internationala a cardiologilor, avand la dispozitie aparatura de ultima generatie si ocupandu-se in special cu terapiile conservatoare ale bolilor cardiovasculare precum: angina pectorala, afectiuni coronare, insuficienta cardiaca, aritmii cardiace, tahicardie, cardiomiopatie, endocardita, miocardita, pericardita si afectiuni congenitale.

Intr-o tara in care bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces, vizita la medicul cardiolog este foarte importanta la aparitia oricaror simptome. CLINICA JOSE SILVA vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu consultatii de specialitate si o serie de investigatii si analize medicale necesare pentru un diagnostic corect si precoce.


Cu ce te putem ajuta?


Control Cardiologie


Ecografie cardiaca Doppler


Ecografie Doppler vasculara


Interpretare Holter EKG

Ecografie cardiaca


EKG si interpretare


Monitorizare Holter EKG


Test de efort

Consult medic specialist Cardiologie


Monitorizare Holter TA ( tensiune arteriala)


Interpretare Holter TA (tensiune arteriala)


Ce este ecografia cardiaca?

Ecografia cardiaca este o investigatie nedureroasa, neinvaziva care utilizeaza ultrasunetele pentru a crea imagini cu inima dvs. Furnizeaza medicului informatii despre marimea inimii si despre functionalitatea cavitatilor si a valvelor inimii dvs.

Ecografia cardiaca se efectueaza cu ajutorul unui aparat (ecocardiograf) care dispune de o sonda care se plaseaza pe torace si furnizeaza imagini cu inima dvs.

Dureaza intre 15-30 minute; nu necesita nici un fel de pregatire anterioara.

Nu exista nici un fel de risc asociat cu ecocardiografia (nici pentru fat in cazul femeilor gravide). Dupa efectuarea ecocardiografiei va putei intoarce la activitatea dvs normala.


Cand este nevoie de ecocardiografie?

Daca simtiti vreunul din simptomele:
• Dificultate in respiratie, in repaus sau la efort
• Oboseala excesiva
• Umflarea picioarelor
• Dureri toracice diagnosticate ca boala cardiaca ischemica.


Ecografia cardiaca va furniza informatii despre:

• Marimea inimii; o inima „marita” poate fi rezultatul hipertensiunii arteriale, a valvelor cardiace dificitare sau a insuficientei cardiace.
• Cinetica (miscarea) muschiului cardiac. Afectarea miscarii unei parti din muschiul inimii apare secundar infarctului miocardic sau in boala cardiaca ischemica avansata.
• Valvele inimii; ecografia cardiaca este metoda de diagnostic cea mai importanta in afectiunile valvulare sau in defectele congenitale
• Aorta: ecografia cardica este utilizata de rutina pentru a diagnostica anevrismul (dilatarea) de aorta.
• Cheaguri de sange sau tumori care se pot gasi in inima.


Ecografia Doppler vasculara

Ecografia Doppler vasculara este investigatia care furnizeaza medicului informatii atat despre forma si aspectul vaselor de sange cat si despre functionalitatea acestora, respectiv fluxurile sangvine, eventualele blocaje circulatorii, sau infundari ale vaselor de sange.


Electrocardiograma (sau EKG)

Electrocardiograma este o investigatie care masoara impulsurile electrice ale inimii cu ajutorul unor mici discuri metalice aplicate pe piele, la nivelul pieptului. Scopul acesteia este de a descoperi tulburari ale ritmului cardiac, leziuni noi sau mai vechi ale inimii, flux sanguin insuficient, mariri de volum ale inimii.

Program Clinică


Luni – Vineri
08:00 – 20:00
Sambătă
Închis
Duminică
Închis

Calculator Preț


Acum aveți posibilitatea de a vă calcula costul invervenției medicale.


Calculator de preț

Ai nevoie de un consult?


Sună și programează

+(40) 356 112 555


Sună și programează

+(40) 371 493 991


Trimite email

clinicajosesilva@yahoo.com



Programează-te!

Clinica Jose Silva

Citește și despre:


  • Consult
  • Ecocardiografia
  • Ecografia
  • EKG
  • Holter EKG
  • Holter TA
  • Test de efort

Consultul cardiologic evalueaza simptomatologia, antecedentele si riscul cardiovascular al pacientului, orientand medicul catre un diagnostic corect si ajutand la stabilirea indicatiei de efectuare a altor investigatii specifice in functie de suspiciunea clinica si de patologia fiecarui pacient în parte. Un consult cardiologic complet include întotdeauna o electrocardiograma si o ecocardiografie, investigatii absolut necesare pentru un diagnostic corect.

Dupa stabilirea unui diagnostic corect si complet, medicul cardiolog poate alege, tot in cadrul consultului cardiologic, schema de tratament care se potriveste cel mai bine pacientului respectiv si complexului de afectiuni de care sufera acesta.

Ecocardiografia sau ecografia cardiaca este o metoda de diagnostic care, similar altor tipuri de ecografie, se bazeaza pe folosirea ultrasunetelor. Investigatia este usor de efectuat (nu necesita nicio pregatire speciala prealabila, se poate efectua in orice moment al zilei, nu presupune niciun fel de disconfort pentru pacient), neinvaziva (nu presupune inteparea pacientului sau un alt mod de agresiune asupra acestuia) si lipsita de riscuri. Spre deosebire de alte investigatii care presupun folosirea radiatiilor (radiografie, CT, RMN), patrunderea in sistemul circulator al pacientului prin intepare (cateterism, coronarografie) sau in alte cavitati cu ajutorul instrumentelor endoscopice (endoscopia, colonoscopia, cistoscopia, etc.), ecocardiografia poate fi repetata oricat de frecvent fara sa afecteze cu nimic pacientul respectiv.

Ecografia cardiaca a devenit o metoda de rutina in diagnosticul, aprecierea severitatii si ghidarea tratamentului pentru majoritatea afectiunilor cardiovasculare. Este folosita atat in urgentele cardiovasculare, cat si in bolile cronice, orice consultatie cardiologica actuala presupunand efectuarea acestei investigatii.

Ecocardiografia presupune plasarea unui dispozitiv cu ultrasunete (transductor) pe pieptul pacientului, cu ajutorul caruia medicul poate sa vizualizeze pe monitor structura si contractiile inimii acestuia si, astfel, poate identifica eventualele anomalii ale muschiului si valvelor

Ecocardiografia reprezinta astfel o metoda de diagnostic indispensabila cardiologiei actuale, cu urmatoarele indicatii:

diagnosticul si urmarirea in dinamica a afectiunilor valvulare;
diagnosticul malformatiilor congenitale cardiace;
depistarea tumorilor si a altor formatiuni intracardiace;
diagnosticul afectiunilor pericardice;
monitorizarea protezelor valvulare;
urmarirea pacientilor operati cu bypass aortocoronarian;
monitorizarea tratamentului pacientilor hipertensivi, cu cardiopatie ischemica cronica dureroasa, cu angioplastie transluminala percutana cu montare de stent, cu infarct miocardic acut;
urmarirea pacientilor cu diverse tipuri de cardiomiopatii.

Ecografia Doppler arterială și venoasă

Un examen complet de ecografie vasculara cuprinde atat examinarea bidimensionala cat si examinarea Doppler pulsatil si color. La fel ca si la ecografia cardiaca, examinarea bidimensionala ofera date morfologice, permitand vizualizarea peretilor vaselor de sange, constatarea existentei si evaluarea dimensiuniii si a aspectului placilor de aterom, evidentierea prezentei trombilor, a unui eventual fald de disectie etc.

Examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de viteza de curgere a sangelui la nivelul vaselor si permite evaluarea severitatii leziunilor aterosclerotice (procentul de stenoza realizat de placa de aterom, existenta ocluziilor la nivelul arterelor periferice etc). Similar ecografiei cardiace, ecografia vasculara periferica nu implica niciun risc pentru pacient, este neinvaziva, poate fi repetata de oricate ori este necesar, poate fi efectuata în orice moment al zilei si nu necesita o pregatire speciala.

Ecografia Doppler vasculara se adreseaza fie sistemului arterial periferic (cand poarta numele de ecografie Doppler arteriala) sau sistemului venos periferic (cand poarta numele de ecografie Doppler venoasa). Ambele tipuri de ecografie Doppler vasculare (arteriala sau venoasa) se pot efectua la nivelul sistemului vascular al membrelor superioare sau inferioare.

Ecografia Doppler arteriala permite vizualizarea sistemului arterial de la nivelul membrelor superioare si inferioare, furnizand astfel un diagnostic de acuratete al arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare (arterita), al sindromului de ischemie periferica acuta sau cronica sau permite urmarirea pacientilor care au suferit o interventie chirurgicala în sfera vasculara (bypass, trombendarerectomie, dezobstructie arteriala cu sonda Fogarty, etc) sau o dilatare transluminala cu balon (angioplastie) cu sau fara montare de stent.

Ecografia Doppler carotidiană

Un examen complet de ecografie carotidiana cuprinde atat examinarea bidimensionala cat si examinarea Doppler pulsatil si color. La fel ca si la ecografia cardiaca, examinarea bidimensionala ofera date morfologice, permitand vizualizarea peretilor arterelor carotide si subclavii, prezenta, evaluarea dimensiunii si a aspectului placilor de aterom, evidentierea prezentei trombilor, a unui eventual fald de disectie etc.

Examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de viteza de curgere a sangelui la nivelul vaselor si permite evaluarea severitatii leziunilor aterosclerotice (procentul de stenoza realizat de placa de aterom, prezenta ocluziilor la nivelul arterelor carotide etc).

Similar ecografiei cardiace, ecografia Doppler de carotide nu implica niciun risc pentru pacient, este neinvaziva, poate fi repetata ori de cate ori este necesar, poate fi efectuata in orice moment al zilei si nu necesita o pregatire speciala.

Electrocardiograma de repaus (EKG) este o investigatie neinvaziva utilizata pentru a inregistra activitatea electrica a inimii fiind indispensabila unui consult cardiologic complet.

Intruct aspectul electrocardiogramei poate varia de la o zi la alta si la ore diferite in functie de simptomatologia pacientului si de starea acestuia, este util ca fiecare consult cardiologic sa fie insotit de o electrocardiograma.
Bataile cardiace sunt consecinta unor impulsuri electrice generate de anumite celule din inima. Aceste impulsuri electrice sunt inregistrate de electrocardiograf (EKG ) si transpuse pe un monitor si pe hartie.

Beneficiile si indicatiile electrocardiogramei de repaus

Electrocardiograma ofera informatii de tip morfologic, prin analiza traseului inregistrat evidentiindu-se hipertrofia ventriculilor (ingrosarea muschiului inimii), dilatarea atriilor precum si existenta unor zone de ischemie (unde muschiul inimii nu primeste suficient sange si substante nutritive datorita stenozarii – ingustarii arterelor care hranesc inima, arterele coronare). De asemenea, pe electrocardiograma de repaus se evidentiaza zonele de necroza miocardica (unde muschiul inimii nu primeste deloc sange si substante nutritive datorita ocluziei – astuparii arterelor coronare, asa cum se produce in cazul unui infarct miocardic). Acestea ii ofera medicului informatii despre un infarct miocardic trecut sau in desfasurare. Astfel, prin analiza structurii unei electrocardiograme de repaus, se poate pune diagnosticul de ischemie acuta sau cronica, precum si localizarea acesteia la nivelul muschiului cardiac, oferind informatii despre artera coronara responsabila precum si despre gradul in care aceasta este afectata. Electrocardiograma de repaus prezinta modificari caracteristice in anumite afectiuni cardiace (cardiomiopatia hipertrofica, transpozitia de vase mari etc), contribuind astfel la diagnosticul acestora.
De asemenea, cu ajutorul electrocardiogramei de repaus se obtin informatii despre ritmul si frecventa cardiaca, aceasta investigatie fiind indispensabila pentru diagnosticul tuturor aritmiilor (tulburarilor de ritm) si al tulburarilor de conducere. Electrocardiograma ii permite medicului sa identifice un ritm neobisnuit de alert al inimii (tahicardie), un ritm prea lent al inimii (bradicardie) sau un ritm neregulat (aritmie ) si asfel sa aleaga tratamentul adecvat pacientului respectiv.
Astfel, datorita multiplelor beneficii pe care le aduce, electrocardiograma trebuie efectuata intotdeauna cand este suspectata o afectiune cardiovasculara, aceasta investigatie fiind lipsita de contraindicatii.

In ce consta investigatia?

Electrocardiograma de repaus presupune montarea unor electrozi pe corpul pacientului la nivelul incheieturii mainilor si a picioarelor si pe torace in zona precordiala, in dreptul inimii. Investigatia dureaza aproximativ 5 minute, se poate efectua in orice moment al zilei, poate fi repetata de oricate ori este necesar fara sa prezinte niciun risc.

Pregatirea pentru investigatie

Electrocardiograma de repaus nu necesita o pregatire speciala a pacientului si se poate efectua in orice moment al zilei iar pacientul nu trebuie sa-si intrerupa medicamentatia inainte de aceasta investigatie.

Monitorizarea Holter EKG presupune inregistrarea activitatii electrice a inimii pacientului sub forma unui traseu electrocardiografic (EKG) timp de 24 ore sau mai mult, atunci cand acesta se afla in viata de zi cu zi si nu in conditii de cabinet sau de spital. Aceasta investigatie ofera astfel medicului informatii despre functionarea inimii pacientului pe tot parcursul unei zile normale de munca, fiind astfel surprinse atat momentele mai linistite cat si momentele mai stresante din viata pacientilor.

Indicatiile monitorizarii Holter EKG
Monitorizarea Holter EKG este recomandata in primul rand pentru diagnosticarea si evaluarea severitatii aritmiilor (tulburarilor de ritm) cardiace si a tulburarilor de conducere intermitente care apar pe parcursul unei zile si care nu sunt surprinse in timpul unei electrocardiograme de repaus. De asemenea, in cazul pacientilor care prezinta simptome precum palpitatiile sau pierderi de cunostinta (sincope) monitorizarea Holter EKG este utila pentru evidentierea modificarilor electrocardiografice care stau la baza acestor simptome.
In anumite afectiuni cu risc crescut de aritmii (tulburari de ritm) ce pot ameninta viata pacientului, in ciuda faptului ca acesta poate fi asimptomatic (sa nu le simta), monitorizarea Holter EKG detecteaza aceste modificari si permite aprecierea severitatii acestora precum si alegerea tratamentului adecvat.
La pacientii care urmeaza deja un tratament antiaritmic, monitorizarea Holter EKG este utilizata pentru evaluarea eficientei acestuia sau pentru determinarea aparitiei unor efecte secundare (bradicardie, tulburari de conducere).
O alta indicatie mai speciala a monitorizarii Holter EKG consta in diagnosticarea ischemiei silentioase (ischemie care produce modificari electrocardiografice dar nu este insotita de durere) la pacientii cu cardiopatie ischemica care sunt asimptomatici.
Avantajul purtarii Holterului EKG in conditii de ambulator in raport cu utliziarea acestuia doar in spital, consta in faptul ca starea pacientului poate fi evaluata in conditiile din viata reala, nu doar in conditii de repaus.

In ce consta investigatia?

Inregistrarea activitatii electrice a cordului se face prin intermediul unor electrozi montati pe corpul pacientului (care se lipesc pe torace), electrozi ce sunt conectati la un aparat care inregistreaza electrocardiograma (recorder). Acesta este de dimensiuni reduse (aproximativ 10-12 cm) si este prins in talie.

Pacientul trebuie sa se prezinte in cabinet pentru montarea holterului si sa revina a doua zi pentru demontarea acestuia si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog.
Dupa inregistrarea semnalului electric, aparatul face propriile sale masuratori, interpretari si statistici, dar deseori aceasta interpretare nu este suficienta sau corecta. Astfel, este necesar ca medicul cardiolog sa reevalueeze evenimentele masurate si interpretarea furnizata de softul aparatului, sa elimine interpretarile incorecte si sa editeze un rezultat tinand cont si de simptomatologia pacientului.
Interpretarea inregistrarii furnizate de aparat si stabilirea rezultatului pot fi uneori destul de laborioase (la pacientii cu multiple tulburari de ritm sau de conducere) si, din acest motiv, durata acestora poate varia intre 1 ora si 3 ore. Rezultatul poate fi inmanat pacientului dupa un interval de 3 sau 4 ore din momentul scoaterii aparatului, in functie de numarul si gravitatea evenimentelor inregistrate.

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale sau Holterul de tensiune arteriala presupune masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp si inregistarea valorilor masurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci cand pacientul se afla in viata de zi cu zi si nu in conditii de cabinet sau de spital. Aceasta investigatie ofera astfel medicului informatii despre valorile tensionale ale pacientului pe tot parcursul unei zile normale de activitate, fiind astfel surprinse atat momentele mai linistite cat si momentele mai stresante din viata pacientilor.

Indicatiile monitorizarii Holter TA

Monitorizarea Holter TA este recomandata in primul rand pentru diagnosticarea si evaluarea severitatii hipertensiunii arteriale (valorilor tensionale crescute) permanente sau oscilante care apar pe parcursul unei zile si care nu sunt surprinse in timpul unei consultatii cardiologice.
De asemenea, in cazul pacientilor care prezinta simptome precum cefalee (durere de cap), ameteli sau tulburari de vedere, monitorizarea Holter TA este utila pentru evidentierea oscilatiilor tensionale care stau la baza acestor simptome.
La pacientii care urmeaza deja un tratament antihipertensiv, monitorizarea Holter TA sistematica este utilizata pentru evaluarea eficientei acestuia sau pentru determinarea aparitiei unor efecte secundare.
O alta indicatie mai speciala a monitorizarii Holter EKG consta in diagnosticarea hipotensiunii ortostatice (valori tensionale reduse la ridicarea in picioare sau la schimbarea pozitiei corpului la pacientii cu ameteli).
Avantajul purtarii Holterului TA in conditii de ambulator fata de spital consta in faptul ca tensiunea arteriala a pacientului poate fi evaluata in conditiile din viata reala, nu doar in conditii de cabinet sau de spital (excluzandu-se astfel hipertensiunea de “halat alb”). De asemena, cu ajutorul monitorizarii Holter EKG se calculeaza valorile tensionale medii nocturne si diurne precum si procentul de timp in care valorile tensiunii sistolice si diastolice sunt peste limita superioara a normalului.

In ce consta investigatia?

Masurarea valorilor tensiunii arteriale a pacientului se face prin intermediul unei mansete montate pe bratul acestuia, aceasta fiind conectata la un aparat care inregistreaza aceste valori tensionale (recorder) la intervale regulate de timp. Aparatul este de mici dimensiuni (aproximativ 10/7 cm, cat un telefon mobil), usor de purtat, silentios si se fixeaza in talie.

Pacientul trebuie sa se prezinte in cabinet pentru montarea aparatului (holterului) si sa revina a doua zi pentru demontarea si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog.
Dupa inregistrarea valorilor tensionale, aparatul face propriile sale interpretari si statistici, dar deseori aceasta interpretare nu este suficienta sau corecta. Astfel, este necesar ca medicul cardiolog sa reevalueeze valorile tensionale masurate si interpretarea furnizata de softul aparatului, sa elimine interpretarile incorecte si sa editeze un rezultat tinand cont si de simptomatologia pacientului.
Rezultatul poate fi inmanat pacientului dupa un interval de aproximativ 2 ore din momentul scoaterii aparatului, in functie de complexitatea inregistrailor.
Monitorizarea Holter a tensiunii arteriale (Holter TA)
Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale sau Holterul de tensiune arteriala presupune masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp si inregistarea valorilor masurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci cand pacientul se afla in viata de zi cu zi si nu in conditii de cabinet sau de spital. Aceasta investigatie ofera astfel medicului informatii despre valorile tensionale ale pacientului pe tot parcursul unei zile normale de activitate, fiind astfel surprinse atat momentele mai linistite cat si momentele mai stresante din viata pacientilor.

Indicatiile monitorizarii Holter TA

Monitorizarea Holter TA este recomandata in primul rand pentru diagnosticarea si evaluarea severitatii hipertensiunii arteriale (valorilor tensionale crescute) permanente sau oscilante care apar pe parcursul unei zile si care nu sunt surprinse in timpul unei consultatii cardiologice.
De asemenea, in cazul pacientilor care prezinta simptome precum cefalee (durere de cap), ameteli sau tulburari de vedere, monitorizarea Holter TA este utila pentru evidentierea oscilatiilor tensionale care stau la baza acestor simptome.
La pacientii care urmeaza deja un tratament antihipertensiv, monitorizarea Holter TA sistematica este utilizata pentru evaluarea eficientei acestuia sau pentru determinarea aparitiei unor efecte secundare.
O alta indicatie mai speciala a monitorizarii Holter EKG consta in diagnosticarea hipotensiunii ortostatice (valori tensionale reduse la ridicarea in picioare sau la schimbarea pozitiei corpului la pacientii cu ameteli).
Avantajul purtarii Holterului TA in conditii de ambulator fata de spital consta in faptul ca tensiunea arteriala a pacientului poate fi evaluata in conditiile din viata reala, nu doar in conditii de cabinet sau de spital (excluzandu-se astfel hipertensiunea de “halat alb”). De asemena, cu ajutorul monitorizarii Holter EKG se calculeaza valorile tensionale medii nocturne si diurne precum si procentul de timp in care valorile tensiunii sistolice si diastolice sunt peste limita superioara a normalului.

In ce consta investigatia?

Masurarea valorilor tensiunii arteriale a pacientului se face prin intermediul unei mansete montate pe bratul acestuia, aceasta fiind conectata la un aparat care inregistreaza aceste valori tensionale (recorder) la intervale regulate de timp. Aparatul este de mici dimensiuni (aproximativ 10/7 cm, cat un telefon mobil), usor de purtat, silentios si se fixeaza in talie

Pacientul trebuie sa se prezinte in cabinet pentru montarea aparatului (holterului) si sa revina a doua zi pentru demontarea si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog.
Dupa inregistrarea valorilor tensionale, aparatul face propriile sale interpretari si statistici, dar deseori aceasta interpretare nu este suficienta sau corecta. Astfel, este necesar ca medicul cardiolog sa reevalueeze valorile tensionale masurate si interpretarea furnizata de softul aparatului, sa elimine interpretarile incorecte si sa editeze un rezultat tinand cont si de simptomatologia pacientului.
Rezultatul poate fi inmanat pacientului dupa un interval de aproximativ 2 ore din momentul scoaterii aparatului, in functie de complexitatea inregistrailor.

Proba de efort sau testul EKG de efort este o investigatie neinvaziva care presupune inregistrarea electrocardiogramei si masurarea tensiunii in timp ce pacientul face un efort fizic dozat, cuantificat in Mets. Astfel, testul EKG de efort poate preciza daca durerea pe care pacientul o resimte in piept, in mana stanga sau in spate are drept cauza afectarea (stramtorarea – stenozarea sau astuparea – ocluzia) vaselor ce iriga muschiul inimii (arterele coronare).

Prin intermediul unor electrozi montati pe toracele pacientului (similar electrocardiogramei de repaus) se inregistreaza electrocardiograma in timp ce pacientul se deplaseaza pe o banda (covor) rulanta a carei viteza si inclinare (panta) sunt crescute la intervale regulate de timp, conform unui protocol prestabilit (Bruce, Bruce modificat, etc) ales in functie de conditia fizica a pacientului si de comorbiditatile asociate. in acest fel creste intensitatea efortului si implicit consumul de oxigen al inimii, testul de efort ajutand astfel la diagnosticul unor leziuni coronariene (ingustari – stenoze ale vaselor ce hranesc inima) care nu produc modificari pe electrocardiograma de repaus. Pe tot parcursul probei sunt monitorizate tensiunea arteriala si electrocardiograma pacientului.

Indicatiile probei de efort

Testul este recomandat in primul rand pentru diagnosticul si stratificarea riscului la pacientii cu cardiopatie ischemica. Testul de efort este indicat atunci cand anamneza, examenul clinic si celelalte investigatii nu sunt suficiente pentru a stabili diagnosticul de cardiopatie ischemica. De asemenea, testul de efort este recomandat si pentru stabilirea severitatii bolii atunci cand diagnosticul este clar. In functie de pragul de efort pe care il poate atinge pacientul si la care apare durerea anginoasa (localizata in dreptul inimii, in mana stanga sau iradiata in spate) sau modificari pe electrocardiograma se poate stabili atitudinea terapeutica: controlul factorilor de risc si limitarea la tratament medicamentos sau trecerea la investigatii mai complexe care permit vizualizarea arterelor care hranesc inima – arterele coronare (coronarografie). Testul de efort este util si in urmarirea pacientilor care au beneficiat de diverse metode de tratament: medicamentos, angioplastie transluminala percutana (dilatare) cu sau fara montare de stent, bypass aortocoronarian. Astfel, dupa angioplastia transluminala percutana cu sau fara montare de stent si dupa bypassul aortocoronarian proba de efort este indicata la 1 luna, la 3 luni, la 6 luni si la 1 an postprocedural si apoi anual sau din sase in sase luni in functie de severitatea leziunilor coronariene sau de reaparitia simptomatologiei anginoase.

Testul EKG de efort are insa si contraindicatii, care pot fi relative sau absolute. De aceea aceasta procedura se efectueaza doar la recomandarea unui medic, nu la solicitarea pacientului. Inainte de efectuarea procedurii, pacientul va fi evaluat obligatoriu de medicul cardiolog prin consult, electrocardiograma si ecocardiografie si, daca starea sa clinica, electrocardiograma sau ecocardiografia de repaus au anumite modificari, testul poate fi amanat sau contraindicat.


Medic Specialist Cardiologie

Dr. Alijah Tak



Program



Medic Specialist Cardiologie

Dr. Baicu Ana Maria


Program




Medic Specialist Cardiologie

Dr. Marieș Liana



Program




Medic Specialist Cardiologie

Dr. Fiscuțean Ancuța


Program



CARDIOLOGIE

Alege unul sau mai multe servicii de mai jos si contactează-ne!
  • CONSULT DE SPECIALITATE250 RON
  • CONTROL LA O LUNA 100 RON
  • ECOGRAFIE- ABDONAMILA150 RON
  • EKG CU INTERPRETARE50 RON
  • ECOGRAFIE DOPPLER CAROTIDIANA150 RON
  • ECOGRAFIE DOPPLER CARDIAC170 RON
  • ECOGRAFIE DOPPLER VASCULAR PERIFERIC VENOS / MEMBRU150 RON
  • ECOGRAFIE DOPPLER VASCULAR PERIFERIC ARTERIAL / MEMBRU150 RON
  • HOLTER EKG/24 ORE250 RON
  • HOLTER TA/24 ORE230 RON
  • INTERPRETARE ANALIZE50 RON
  • REFERAT MEDICAL100 RON
  • PACHET CARDIOLOGIE: CONSULT+EKG220 RON
  • PACHET MED.INTERNA: CONSULT+ECO ABDOMINAL300 RON
  • SPIROMETRIE BAZALA50 RON
  • TEST DE EFORT250 RON
  • TESTARE GLICEMIE10 RON



Câteva cuvinte


Clinica Jose Silva este un model de seriozitate si de profesionalism, nu numai datorita perfomantelor medicilor care lucreaza ci si datorita atentiei cu care acestia isi tratateaza fiecare pacient in parte.

Website designed by INNOVATION MKT&IT

Politica de cookie si GDPR




Subscribe


Înscrieți-vă la newsletter pentru a primi toate noutățile și reducerile Clinicii Jose Silva



    © 2019 Clinica Jose Silva | Toate drepturile rezervate.

    Call Now Button